Тірамісу — неймовірно смачний італійський десерт. Його готують з просочених кавових бісквітів або як у нашому випадку з печивом Савоярді на які слід нанести товстий шар крему, яєчних жовтків і цукру. Усі посипають какао. Іноді можна зустріти варіант Тірамісу, в якому печиво просочують не тільки каву, а ще коньяком або лікером Амаретто.
Хто не чув про Тірамісу? Він входить до числа культових десертів та знаменитих афродизіаків! За кілька десятків років ці вишукані італійські ласощі заробили собі репутацію і завоювали серця шанувальників по всьому світу. За печивом із сиром Маскарпоне стоїть досить бурхлива історія, повна легенд і недомовок. Звідки він насправді?
Таємничий Тірамісу – бажаний у всьому світі, він приховує у собі чудову смакову композицію та багату історію. Хоча про сучасний Тірамісу можна говорити тільки з середини ХХ століття, варто заглибитися в трохи далеку історію. Серед італійців ходять чутки, що все розпочалось у 15 столітті. Тодішній правитель роду Медічі - Косма, славився великою пристрастю до солодкого. Під час однієї з його подорожей місцеві кондитери зварили для нього вишуканий zuppa del duca.
Ласощі так вразили ерцгерцога, що він захопив рецепт із собою у Флоренцію, після чого розголос про Тірамісу облетів усю Італію. Його охоче прийняли не тільки через прекрасний смак, але і через його ефект, що підвищує потенцію. Звичайно, тут далася взнаки і назва «Тіреме су» — у перекладі це означає на кшталт «Відмінно, що підтягнули мене!».
Для приготування італійського десерту Тірамісу необхідно підготувати:
Цей італійський десерт не тільки дуже смачний, а й простий, і швидкий у приготуванні. Влітку його можна подавати із морозивом власного приготування. Найкраще підійдуть ті, які мають смак ванілі, вершків чи шоколаду.
Коли всі інгредієнти підготовлені, можна приступати до приготування.
Дії найкраще поділити на дві частини:
Покрийте печиво завершальним шаром солодкого крему та посипте все какао. Десерт готовий – відправляйте у холодильник на кілька годин.
Після закінчення зазначеного часу вам залишається лише насолоджуватися смаком італійського десерту!
Тірамісу має вийти з досить густою, кремовою і в той же час дуже ніжною консистенцією. Смак Маскарпоне повинен зливатись із післясмаком жовтків, добірного алкоголю та кави таким чином, щоб жоден з них не був домінуючим.